Distributiecentrum ontwerp, toetsing en implementatie
Distributiecentra, fulfilmentcentra en magazijnen vormen een cruciaal onderdeel van elke supply chain. Een tekort aan arbeidskrachten en hogere arbeidskosten veranderen het rendement van investeringen in automatisering. Er zijn verschillende niveaus van automatisering in opkomst.
De beschikbaarheid van onroerend goed kan krap zijn. De voorraadniveaus dalen, waardoor de capaciteitsbehoefte voor opslag afneemt. Al deze factoren dwingen bedrijven om hun distributiecentrum opnieuw te bekijken. Ons team van experts kan u ondersteunen met het juiste opzet van een distributie centrum vanuit een arbeids-, ruimte- en robotisering/technologie perspectief. Samen met onze strategische partner St.Onge Company beoordelen, (her)ontwerpen en implementeren wij distributiecentra – bestaand of nieuw (greenfield). Wij richten ons op de mogelijkheden, capaciteiten, processen, lay-outs, IT en technologie. We zorgen ervoor dat uw distributie netwerk is geoptimaliseerd voor de vereisten van uw supply chain.
De functie van distributiecentra heeft zich ontwikkeld van een eenvoudige plek om uw producten op te slaan naar een concurrentievoordeel. Tegenwoordig hebben verschillende verkoopkanalen zoals distributeur, groothandel, detailhandel en e-commerce elk hun eigen eisen aan de logistieke processen die plaats vinden in de distributiecentra.
Bij een optimaal distributie centrum ontwerp zijn arbeid, benodigde ruimte/opslagcapaciteit en material handling equipment in evenwicht.
Investeringen in bijvoorbeeld automatisering en mechanisatie (apparatuur) kunnen de behoefte aan arbeid en ruimte verminderen.
Het op tijd beoordelen van uw distributiecentrum levert besparingen op of vermijdt kosten door de levensduur van huidige gebouwen te verlengen of nieuwe concepten toe te passen om de bouw- en arbeidskosten dramatisch te verlagen. In het huidige technologielandschap, inclusief de toepassing van robotica en de schaarste aan arbeidskrachten, is het vinden van de juiste balans tussen bezetting, investeringen in apparatuur en arbeid van cruciaal belang.
E-commerce wint aan belang en heeft een grote invloed op uw distributiecentrum. Het toegenomen e-commerceniveau betekent dat uw magazijnactiviteiten, in plaats van pallets of omdozen, nu steeds meer processen voor het verzamelen van afzonderlijke artikelen moeten ondersteunen. Dit heeft gevolgen voor de werkdruk, en kan in combinatie met de schaarste aan arbeidskrachten een sterke drijver voor automatisering zijn. Op basis van een DC audit door BCI – waarbij we onder andere rekening houden met de groei van e-commerce en de schaarste aan arbeidskrachten – kunnen we een plan voor het distributiecentrum opstellen om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over uw volgende stap: het optimaliseren van de huidige locatie, of verhuizen naar een andere locatie, nieuwe faciliteit.
Audit van een distributiecentrum en capaciteitsbeoordeling
Een audit van een distributiecentrum of meerdere centra in combinatie met capaciteit toetsing & c combineert de beschikbare capaciteit en toekomstige gevraagde capaciteit en evalueert of het DC in staat is toekomstige volumes aan te kunnen. Belangrijke elementen zijn de bestaande opslag- en Material Handling Equipment (MHE)-technologie, de beschikbaarheid van arbeidskrachten, de voorspelde groei van de vraag en het aantal artikelen (SKU's), verkoopkanalen en pick profielen, de vereiste flexibiliteit om seizoensinvloeden op te vangen (peak to average verhouding). Dit is doorgaans belangrijk voor distributiecentra die inefficiënt zijn of buiten de beoogde capaciteit opereren, gebruik maken van externe overlooplocaties of het einde van het contract bereiken. De audit en beoordeling van het distributiecentrum is belangrijk voor zowel uw eigen distributiecentra als voor het evalueren van uw uitbestede distributie centra.
Wij gebruiken onze beproefde drie stappen aanpak voor het auditen en beoordelen van distributiecentra:
Stap 1: Beoordeling huidige situatie
Stap 2: Identificering en kwantificering mogelijkheden voor verbetering
Stap 3: Creëer een routekaart voor a) onmiddellijke actie, b) initiatieven op de korte termijn, c) initiatieven op de middellange termijn
Arbeidsanalyse
Veel distributiecentra zijn voor hun functioneren afhankelijk van menselijk talent. Gezien de volatiliteit aan de vraagzijde en het tekort aan arbeidskrachten in distributiecentra is het van cruciaal belang om distributiecentra op de juiste locatie te vestigen om toegang te krijgen tot een goede pool van werknemers. Eenmaal gevestigd, is het van cruciaal belang om het juiste talent te werven en te behouden om de distributiecentra te opereren. BCI adviseert klanten vanuit een arbeidsanalyse perspectief, arbeidskosten benchmarken en biedt tactieken aan om personeel aan te trekken en te verbeteren met behulp van BCI's eigen IDEAL-raamwerk ( In-DEpth Assessment of Labor Markets).
Distributie/Facilitair Centrum Ontwerp
Tijdens deze fase ontwikkelen wij samen met u een financieel haalbare en optimale inrichting, rekening houdend met de benodigde material handling- en magazijnbeheersystemen, rekening houdend met uw supply chain-profiel en doelstellingen. De initiële ontwerpfase genereert de (financieel) business case voor het (senior) management en omvat de geoptimaliseerde oplossing met een haalbaar lay-outontwerp, de juiste material handling-apparatuur en Warehouse Management Systeem (WMS)-functionaliteit. We beoordelen een volledig scala aan alternatieve oplossingen, variërend van conventionele tot volledig geautomatiseerde systemen en robots. Het basisontwerp is een handmatig ontwerp dat wordt vergeleken en geëvalueerd met verschillende geautomatiseerde oplossingen voor materiaalbehandelingsapparatuur.
We gebruiken volgende 4-stappenaanpak voor het ontwerpen van distributiecentra:
Stap 1: Bepaal de locatie vanuit vastgoed- en arbeidsperspectief
Stap 2: Identificeer de vereisten en processen van het distributiecentrum
Stap 3: Vertaal de vereisten in de benodigde materiaalbehandelingsapparatuur en opslagtechnologie en automatisering
Stap 4: Integreer de vereisten en creëer een ontwerp voor het distributiecentrum
Inkoop
Nadat het (senior) management het (her)ontworpen distributiecentrum heeft goedgekeurd, ontwikkelen wij de functionele systeemontwerpdocumentatie en informatiesysteemspecificaties. Deze documenten heeft u nodig om de markt en leveranciers te bereiken en offertes te kunnen vergelijken. Wij kunnen u ondersteunen bij dit leveranciersselectieproces en u helpen bij de evaluatie, onderhandeling en contractering indien van toepassing.
Voor de aanschaf van het (her)ontworpen distributiecentrum hanteren wij een onderstaande 3-stappenaanpak:
Stap 1: Bepaal de gebouwvereisten, inclusief sprinkler, IT, temperatuurbeheersing, BREEAM, beveiliging om er maar een paar te noemen. Dit resulteert in een Programma van Eisen ( PvE )
Stap 2: Leveranciersselectieproces, gebaseerd op stap-1-documenten om een vergelijking tussen appels te garanderen
Stap 3: Evaluatie en gunning van leveranciers, met onderhandeling en contractering van inkoop
Implementatiemanagement
De belangrijkste stap is de implementatie. Professioneel projectmanagement is de sleutel voor een succesvolle implementatie. BCI beschikt over project- en programma managers met ruime ervaring in het ontwikkelen, implementeren, consolideren, openen en sluiten van distributiecentra.
BCI is betrokken bij de implementatie van 50% van de aanbevelingen van BCI.
Technologie: Gemechaniseerde/geautomatiseerde opslag en geavanceerde Material Handling Equipment (MHE)
Pick-to-light, Voice-picking, Pickstations, Goods-to-man, Man-to-goods, Transportbanden, (Bombay) sorteerders, Geautomatiseerd Opslag- & Ophaalsysteem (AS/RS), Miniloads, Shuttle, Verticale Carrousels , Palletstellingen (dubbeldiep, doorrolstellingen) Autostore , Reachtruck, Heftruck, Very Narrow Aisle truck (VNA), Automatisch Geleide Voertuigen (AGV), Cobots , Swarmbots , dit zijn slechts enkele van de beschikbare technologieën. De hoeveelheid technologische opties kan overweldigend zijn. BCI helpt u door deze wereld te navigeren en geeft advies over wat zinvol is voor uw onderneming en bedrijf.
Wij gebruiken onze 5-stappenaanpak om het juiste automatiseringsniveau voor uw organisatie te identificeren:
Stap 1: In kaart brengen huidige situatie
Stap 2: Benchmarken van de huidige prestaties en gebruikte technologie/automatisering met branchegenoten
Stap 3: Identificeer relevante technologie/automatisering
Stap 4: Creëer een business case ter ondersteuning van het besluitvormingsproces
Stap 5: Aanbeveling en routekaart naar implementatie